Esittely – Seurakoordinaattori Valtteri Karjalainen

Voitko lyhyesti kertoa taustastasi ja kokemuksestasi urheilussa?

  • Olen Valtteri Karjalainen, 27-vuotias, alun perin Uudestakaupungista lähtöisin oleva Porin Yleisurheilun uusi seurakoordinaattori. Aloitin työssäni 1.6.2023. Olen pelannut ja myöhemmin valmentanut koripalloa aiemmin. Pelikokemukseeni kuuluu juniorikaudet Korihaissa ja mm. yksi kausi Porissa 2015 BC Sisussa miesten II-divisioonassa Uudessakaupungissa asuessani. Sittemmin olen opiskellut ensin Vierumäellä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa kansainvälisellä valmennukseen keskittyvällä Sports Coaching and Management -linjalla (Liikunnanohjaaja AMK). Viimeisempänä olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa kansainvälisellä urheilujohtamiseen erikoistuvalla Responsible Management and Business of Sport -ohjelmassa (Liikuntatieteiden maisteri) ja minun on tarkoitus valmistua tästä ohjelmasta kesän aikana. 

Mikä motivoi sinua hakeutumaan seurakoordinaattorin tehtävään?

  • Hain seurakoordinaattorin paikkaa, koska mielestäni urheiluseuroissa toimiminen on mielekästä ja palkitsevaa. Tämä työpaikka on ensimmäinen vakituinen oman alan työkokemus minulle. Olen ollut aiemmin liikunta-alalla työharjoittelussa alan suunnittelu- ja hallintotehtävissä sekä liikunnanohjauksessa Eerikkilä Sport & Outdoor Resortissa sekä juniorikoripallovalmentajana Lahti Basketball Junioreissa ja Leppävaaran Pyrinnössä. Ensivaikutelman mukaan Porin Yleisurheilussa on paljon hyviä puolia seurana ja potentiaalia kehittyä vieläkin laadukkaammaksi seuraksi kaikille sekä kaikenikäisille. 

Mitä seurakoordinaattorin työtehtäviin kuuluu?

  • Työtehtäviini kuuluu mm. suunnittelu, seuran talouden ylläpito, seuran jäsenmäärän kasvattaminen, markkinointi, kommunikointi eri sidosryhmien kanssa, seuran brändäys, tapahtumien kehittäminen, myyntityö, ohjaajien rekrytointi, ryhmien koordinoiminen, hallinnolliset työt ja kaikenlainen yleinen seuran kehittäminen yhdessä muiden seura-aktiivien kanssa. Työnkuva on siis monipuolinen. 

Kuinka perehtynyt olet urheilutapahtumien ja kilpailujen koordinointiin sekä järjestämiseen?

  • Tapahtumien järjestämiskokemukseeeni kuuluu mm. World Floorball Summit 2022 -kansainvälinen salibandytapahtuma Eerikkilässä, Nordic Football Conference 2022 -kansainvälinen jalkapalloseminaari Jyväskylässä sekä Grassroot Korttelikiekko 2019 -jääkiekkotapahtuma Lahdessa. World Floorball Summit -tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Eerikkilän ja Suomen salibandyliiton sekä kansainvälisen salibandyliiton kanssa. Siihen liittyi myös naisten ja miesten salibandyn Super Cupin finaalit, jotka pelattiin Eerikkilässä. 

Kuinka priorisoit ja hallitset aikasi hoitaaksesi useita yleisurheiluseuran koordinointiin liittyviä tehtäviä ja vastuita? 

  • Ensimmäiset kaksi viikkoa ovat osoittaneet, että työtehtäviä on seurassa runsaasti. Minulla on ollut hyvä perehdytys, kiitos siitä mm. seuran puheenjohtajalle, Kaitsulle. Listaan asioita itselleni ylös ja teen muistiinpanoja, joihin voin myöhemmin palata. Pyrin toteuttamaan akuutimmat asiat aina ensin ja näin ollen priorisointi pysyy järjestyksessä.

Mitä strategioita tulet ottamaan käyttöön varmistaaksesi tehokkaan viestinnän ja yhteistyön urheilijoiden, valmentajien ja muiden sidosryhmien välillä?

  • Viestintää tulee aina kehittää kaikkien sidosryhmien välillä ja hyvät suhteet eri tahoihin ovat hyvin arvokkaita. Pyrin tekemään hyvää työtä myös tehokkaan yhteistyön saavuttamiseksi seuran kaikkien toimijoiden välillä. Erillaisia kanavia voidaan hyödyntää tavoittamaan eri kohderyhmiä, jotka ovat kiinnostuneita seurasta. Seuralle on luotu nyt mm. YouTube, Twitter ja LinkedIn -sivut uusina sosiaalisen median kanavina.

Miten pysyt ajan tasalla seurakoordinoinnin viimeisimmistä trendeistä ja edistysaskeleista?

  • Tähtään verkostoitumaan urheiluvaikuttajien kanssa ja kouluttautumaan mahdollisuuksien mukaan vielä enemmän tulevaisuudessa. Kaikenlainen uteliaisuus ja uuden oppiminen urheilusta myös omalla ajalla edesauttavat. Täten ollen voin parantaa seuran kehityskohteita tehokkaasti ja ylläpitää seuran vahvuusalueita.

Seuraan liittyvissä asioissa minut tavoittaa spostiosoitteesta: seurakoordinaattori.porinyu@gmail.com ja numerosta +358 44 0152005 ja minä työskentelen Porin Yleisurheilun uusissa toimistotilloissa TUL ry:n Satakunnan Piiri ry tiloissa osoitteessa Antinkatu 9, Pori. 

Hyvää kesää kaikille!