Puheenjohtajan höpinöitä IV

Puheenjohtajan höpinöitä vol.4

Venymisiä, onnistumisia ja draamaa
Kulunut yleisurheilukesä on tarjonnut taas ainakin itselleni otsikon mukaisia fiiliksiä. Ohjelmaa on riittänyt ja ei ole tarvinnut miettiä ajankulua mihin aikansa käyttää. Viikot ollaan oltu treenaamassa urheilijoiden kanssa ja viikonloput sekä välillä viikollakin ovat kilpailut täyttäneet kalenterin.
Meidän seuran nuoret ovat onnistuneet Sm kisoissa loistavasti. 14- ja 15- Vuotiaiden kisoissa Kokkolassa pronssi mitalille korkeudessa ylsi Veikka Loikas alkukauden loukkaantumisesta huolimatta. Lisäksi keihäässä Iida Mikkelsson oli 11 ja Milja Perälä juoksi pika-aidoissa itsensä välieriin. Draamaa jo ennen näitä kisoja järjesti 15- sarjassa kolme urheilijaa jotka kaikki loukkaantuneena ja näin ollen kisat sekä kausi oli pulkassa jo ennen SM kisoja. Myös muutama urheilija jäi sadasosien päähän tulosrajasta ja ei näin saanut osallistumisoikeutta kisoihin.
Samana viikonloppuna Hyvinkäällä 17- vuotiaiden SM kisoissa Inkeri Ahokas tyhjensi palkintopöytää 100m, 200m ja pituudessa ottaen kaksi kultaa ja yhden pronssin. Niklas Viikisalo otti hopeaa 100m ja 200m pistäen samalla 42vuotta vanhan 100m piiriennätyksen historiaan. Samalla Niklas varmisti myös paikkansa Kalevan kisoihin. Pienillä marginaaleilla sai Pinja Nieminen kiekossa ja Aleksi Miikkulainen neljännen sijan. Nämä sijat kuulemani mukaan antavat molemmille positiivista raivoa talven treeneihin. Niko Mikkola otti 7. sijan kolmiloikassa ja Aleksandra Huhtala taas saman sijan 400m aidoissa. Draamasta näissä kisoissa vastasi Niko kun hänet valitettavasti hylättiin ratarikon vuoksi 400m aidoissa.
19- ja 22- Vuotiaiden SM kisat kisattiin Turussa viime viikonloppuna. Eero Ahola aloitti kisat meidän seuran osalta ja otti hopeaa 22 vuotiaiden kuulassa. Pirkitta Marjanen nappasi kultaa 22- vuotiaiden 100m lauantaina vaikka alkuerässä oli takareidessä ilmeisesti vihlaissut. Sen vuoksi 200m sileän jätti Pirkitta sunnuntaina väliin ja keskittyy seuraavaksi Kalevan kisoihin. Ottelijamme Laura Lepistö on kuntoutumassa ja osallistui 22- vuotiaiden kuulaan sijoittuen kuudenneksi sekä pituuteen jossa hän otti kahdeksannen sijan. Seiväshyppääjämme Kiia Jullenmaa on ollut sivussa koko kesäkauden ja hänet saadaan varmastikin talven aikana taas radalle.
Vielä on Kalevan kisat ja SM-Viestit tulossa jossa nähdään seuramme jo edellä mainittujakin urheilijoita edustamassa seuraamme. Tsemppiä teille kaikille kisoihin.

Jos ovat nämä ehkä vähän vanhemmat urheilijat pärjänneet hienosti kisoissa niin on ollut ilo seurata meidän nuorempien urheilijoiden tekemisiä. Voidaan todeta, että kovia SM kisa urheilijoita on tulossa myös tulevina vuosina. On ollut ilo seurata heidän edesottamuksiaan seurakisoissa, pm kisoissa ja seuracupissa. Toissaviikon viimeisessä seuracupin osakilpailussa nähtiin taas uskomattomia venymisiä meidän seuran urheilijoilta. Superfinaalipaikka oli tähtäimenä, mutta tällä kertaa ei päästy Suomen kahdeksan parhaan seuran joukkoon. Urheilijat laittoivat hienosti itsensä peliin ja venyttivät viimeiset sentit ja sekunnit lajeissaan. Tällä kertaa olimme Suomen 12. paras seura seuracupissa joten pärjäsimme todella hienosti. C-finaaliin selvisimme upeasti ja 4.9 Porissa selvitetään tämän sarjan voittaja. Katsotaan onko kotikentästä etua ja toivottavasti saadaan kaikki kannustamaan meidän seuran urheilijat parhaimpiin saavutuksiinsa. Kaikki mukaan kannustamaan.
Seuracupin finaaliin jokaiseen lajiin valitaan ainoastaan yksi kilpailija. Taistelu edustuspaikoista on alkanut. Jos kutsu käy sinulle niin muista sen olevan kunniatehtävä. Tee parhaasi, nauti kisasta ja tunnelmasta.
Jos puhuin vanhemmista ja nuoremmista urheilijoista niin myös meidän ”vanhimmat” urheilijat kävivät ottamassa mitaleita Suomen Aikuisurheiluliiton SM-Kisoissa Mikkelissä. Mika Ahomäki otti M50 sarjassa kultaa kolmiloikassa ja hopeaa pituudessa. Mika Parkkali taas otti kultaa M55 sarjan kuulassa.

SUL:n nuorisotoimintakilpailussa olemme tätä kirjoittaessani sijalla 16. Tällä kaudella on vielä jäljellä piirimaastot ja viimeiset ottelut jotka järjestetään Noormarkussa. Näihin kisoihin siis kaikki mukaan niin saadaan kaikki mahdolliset pisteet kotiutettua.

Seuraliigassa olemme sijalla 32 ja tällä hetkellä toisena satakuntalaisista seuroista. SM moniottelut, Kalevan kisat, SM viestit, sekä SM-marathonin ollessa vielä tältä kaudelta vielä edessä. Joten pisteitä ehditään vielä kerätä.

Vielä on kesää jäljellä ja vielä tulee kovia kisoja. Toimitsijoita tarvitaan myös kisoihin joita olemme järjestämässä joten ilmoittautukaa seuramme kilpailuvastaavalle Harri Paattiniemelle (hapa92@outlook.com) tai Päivi Peltomäelle (peltomaki.paivi@gmail.com). Näin saadaan järjestettyjä laadukkaita kisoja meidän urheilijoille ja autamme heidän matkallaan kohti Suomen kovinta kärkeä.

Toimitsijan hommista olen itse päässyt myös nauttimaan tänä kesänä. Uusina opittuina hommina tältä kesältä ovat kuuluttaja, lähettäjä ja tulevana viikonloppuna ilmeisesti pääsen kioskin tädiksi 😊 Hommat on olleet mukavia ja seura aina mitä parhainta. Siitä kiitos kaikille toimitsija kolleegoille. Ei muuta kuin kaikki rohkeasti mukaan vaan.

Tarkoituksena on myös nyt keväällä järjestää vielä toimitsijakoulutusta urheilijoiden vanhemmille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Näin pyritään madaltamaan rajaa lähteä kisoihin toimitsijoiksi kun lajit ja toimitsijan työt tulevat tutuiksi. Tästä tiedotetaan myöhemmin vielä tarkemmin.

Muistakaa myös kaikki urheilijat, seura-aktiivit ja urheilijoiden vanhemmat käydä täyttämässä seurakysely tämän kuun loppuun mennessä. Sieltä saamme tiedon seuran nykytilasta ja siitä suunnasta mihin TE haluatte seuraa vietävän. Vain vastaamalla voit vaikuttaa. Tässä seuran kehityksessä ei ole yhtä viisasta henkilöä vaan viisaus asuu meissä kaikissa. Olemme saaneet jo nyt mukavasti vastauksia ja selkeitä kehitysehdotuksiakin mihin suuntaan seuraa halutaan vietävän, mutta vielä vastauksia kaivataan lisää. Kiitos kaikille vastanneille ja myös niille jotka vielä tulevat kyselyyn vastaamaan.

Yhdessä me ollaan seura.

Kai Koski
Puheenjohtaja
Porin Yleisurheilu