Puheenjohtajan höpinöitä seurakyselystä

Puheenjohtajan höpinöitä (Puheenjohtajan höpinät tullaan siirtämään omalle välilehdelleen seuran sivuille.)

Teimme taas palautekyselyä helmi- maaliskuussa. Vastaajia saatiin mukavasti, vaikka toki enemmänkin vastaajia olisi toivottu. Iso kiitos kaikille vastaajille ja palautteenantajille.

Urheilijat olivat tyytyväisiä ryhmiinsä. Jos joku oli kokenut tulleensa kaltoinkohdelluksi, olivat asiat kuitenkin saatu hoidettua parhain päin urheilijan eduksi.

Valmentajat saivat myös paljon kiitosta. Iso kiitos teille kaikille. Teette todella arvokasta työtä.

Palautetta tuli myös siitä, että osa haluaa treenata tavoitteellisemmin, kun osa taas haluaa harrastaa. Tästä tilanteesta kärsivät ne, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisemmin. Toki ymmärrettiin myös harrastamisen tärkeys. Harmittavasti kyselyn pohjalta ei pysty yksilöimään paremmin mikä näiden kyseisten urheilijoiden ikä on, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisemmin. Koitamme valmentajien mahdollisuuksien mukaan järjestää tarvittaessa enemmän lajikouluja. Nuorempien urheilijoiden osalta vahva suositus on startti- ja piirileirille, jotka järjestetään SATY:n puolesta. Heittäjille suositus talvikaudella pitkien heittojen vuorosta, jossa on ollut hyvin tilaa lauantaiaamuisin. Jossain tapauksissa on joitain urheilijoita nostettu vanhempien urheilijoiden ryhmiin lisähaasteen saamiseksi. Olkaa vanhemmat rohkeasti yhteydessä näistä oman ryhmänne valmentajiin tai seuran valmennusvastaaviin niin koitamme seurana auttaa parhaamme mukaan. Mietitään yhdessä, miten voidaan parhaiten auttaa urheilijaa. Toki hyvä idea olisi, jos harrastajat ja tavoitteellisemmin treenaavat saataisiin omiin ryhmiinsä, mutta suurin ongelma tällä hetkellä on, ettei tämä ole mahdollista tämänhetkisillä valmentajaresursseilla. Eli jos valmennus kiinnostaa tai tunnet jonkun hyvän tyypin niin ole yhteydessä valmennusvastaaviin. Seura kouluttaa valmentajat, joten pienellä kynnyksellä mukaan toimintaan, vaikka toisen lajin taustalla.

Urheilijoille maksettavista korvauksista tuli myös kysymyksiä, joten avaan asiaa hieman tähän. Seuralla on käytössä stipendijärjestelmä, joka koskee urheilijoita 14 ikävuodesta ylöspäin. Viestien osalta jo 12-vuotiaasta ylöspäin. Stipendit on sidottu SM-, EM-, MM- ja Ruotsi- ottelu sijoituksiin ja edustuksiin. Stipendijärjestelmä löytyy seuran nettisivuilta, josta sen saa vapaasti ketä tahansa käydä katsomassa. Juuri päivitetyn valmennustukijärjestelmän osalta avustusta voivat saada 16 vuotta täyttäneet urheilijat ja heidän henkilökohtaiset valmentajansa, mikäli he ovat seuran jäseniä. Valmennustuki on sidottu Suomen Urheiluliiton tulospistetaulukkoon ja määräytyy näin tulospisteiden kautta. Valmennustuki järjestelmä on nähtävissä myös seuran nettisivuilla. Eli toisin sanoen mitä kovempi tulos sen parempi valmennustuki. Lisäksi seura tukee urheilijoita ja valmentajia alueellisissa maajoukkueleireissä ja on useana vuonna maksanut ne kokonaisuudessaan. SM-kisojen osalta seura maksaa osallistumiskulut ja osallistuu majoitus- ja matkakuluihin. Tämä koskee siis urheilijoita 14 sarjoista ylöspäin. Nyt myös halli SM-kisoissa. Korvaamissäännöt ovat myös nähtävissä seuran nettisivuilla. Pm-kisojen osallistumismaksut seura on maksanut ja nuorempien kilpailijoiden osalta TJIG ja YUG kilpailuiden ilmoittautumismaksut on maksettu nyt jo useampana vuotena, kun seuran taloustilanne on sen hyvin mahdollistanut. Näistä on tiedotettu seuran tiedotteissa aina ennen kisoja. Seura tarjoaa myös kesällä bussikyydit ja ruokailut seuracupin osakilpailuihin. Myös SM-viestien kyyditykset ja kulut on hoidettu seuran puolesta ilman kilpailijoiden omavastuuosuuksia kyytien tai majoitusten suhteen.

Koettiin myös tärkeäksi, että kesän seurakisoissa vanhemmat hoitaisivat oman lapsensa ikäluokan lajien toimitsijatehtävät. Tämä toimintatapa otetaan käyttöön nyt kesällä.

Myös johtokunnan työskentely kiinnosti. Ihan loistavaa. Seura järjestää syksyllä taas syyskokouksen johon seuran jäsenten on mahdollisuus osallistua. Syyskokouksessa erovuorossa on noin puolet johtokunnan jäsenistä ja uusia otetaan mielellään toimintaan mukaan. Syyskokouksesta tiedotetaan aina hyvissä ajoin seuran tiedotteessa, joten laita päivä kalenteriisi, tule paikalle ja lähde rakentamaan entistä parempaa seuraa. Pääset vaikuttamaan ja tekemään seuraa koskevia päätöksiä aitiopaikalta. Jos taas koet ettei johtokuntatyöskentely ole sinua varten ja haluat vaikuttaa ja osallistua jollain muulla tavalla niin tule nyppäämään hihasta niin katsotaan yhdessä, miten haluat auttaa seuraamme paremmaksi ja mieluisammaksi paikaksi kilpailla ja harrastaa.  

Yhdessä olemme seura

Kai Koski

Puheenjohtaja

Porin Yleisurheilu PorY Ry