Puheenjohtajan höpinöitä VI

Talkootoimintaa ja markkinointia

Tähtiseuraprojekti on työllistänyt mukavasti loppu- ja alkuvuoden. Auditointi saatiin kunnialla suoritettua maaliin ja tähtiseuramerkki seurallemme. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että kehitys loppuisi tähän. Päinvastoin. Matka jatkuu.

Auditoinnin yhteydessä on saatu paljon asioita eteenpäin ja toivottavasti se näkyy positiivisesti meidän seuralaisten arjessa.
Yhdeksi kehityskohteeksi nousi kisojen ja tapahtumien järjestäminen sekä valmentajien työtaakan vähentäminen. Tähän lääkkeenä otetaan joukkueenjohtajat auttamaan talkoissa, ja näin ollen valmentajien työtaakkaa saataisiin vähennettyä sekä mahdollistettaisiin entistä parempi valmennus niin varsinaisissa harjoituksissa kuin kilpailupaikallakin. Valmentajat ovatkin toivottavasti jo jakaneet asiasta tietoa omille valmennusryhmilleen ja kaikille ryhmille haetaankin nyt joukkueenjohtajia, paitsi alle 2014 syntyneiden ryhmille.

Joukkueenjohtajat ovat yleisesti käytössä joukkuelajeissa sekä lisäksi useampi yleisurheiluseura on ottanut järjestelmän käyttöön toiminnan tueksi ja laadun parantamiseksi. Kyselyjen perusteella järjestelmä on todella toimiva ja eräällä tavalla myös tämän päivän seuratyössä varsin tarpeellinen.

Seuramme ei edelleenkään ole lähdössä laajamittaisiin myyntikampanjoihin vessapaperien tai karkkien jne. osalta. Talkootyö seurassamme on lähes täysin kisojen järjestämistä. Lisäksi tietysti valmennus- ja johtokuntatyöskentely on talkootyötä. Kilpailuvastaavamme tekee parhaillaan listaa kaikista kesän kisoistamme, joihin tarvitsemme nyt vanhempien apua joukkueenjohtajien johdolla. Kilpailukalenteri omista kisoistamme tulee jakoon lähiaikana ja jokainen pääsee aikatauluttamaan kisat omiin kalentereihinsa ja tarkastamaan missä kisoissa itse pystyy toimimaan toimitsijana. Kilpailut ovat tärkeä osa urheilevan lapsen matkalla kohti huippu-urheilua.

Jottei kellekään tulisi sellainen olo, ettei näistä kisojen toimitsijatöistä selviä, niin seuramme järjestää asian tiimoilta toimitsijakoulutusta. Koulutus on toukokuussa tiistaina 3.5. ja torstaina 5.5. Molempina päivinä klo:18:00-20:00. Varaa siis kyseinen päivämäärä kalenteriin, jos tunnet tarvitsevasi asian suhteen koulutusta. Tervetuloa. Mikäli kumpikaan näistä päivämääristä ei sovi sinulle niin ole yhteydessä niin järjestetään vielä joku toinen ajankohta. Järjestän tarvittaessa vaikka yksilövalmennusta asian tiimoilta, jos tarvetta tulee.

Lisäksi seuramme on ottanut muutaman digitaalisen talkootyömuodon varainhankinnan tueksi. Hobbybonus ja urheilukortti. Jos et ole näistä vielä appia puhelimeesi ladannut niin tee se välittömästi ja ota nämä tuotteet käyttöösi ja osallistu näin seuran varainhankintaan. Helposti omalla puhelimellasi.

Yhtenä tähtiseura kehityskohteenamme on myös seuran brändäys ja markkinointi tietysti sometiimiinkin kaivataan vahvistusta. Nyt haemmekin myös markkinoinnin ammattilaisia tai markkinoinnista kiinnostuneita henkilöitä avuksemme. Eli tähänkin mukaan talkoisiin. Jos kiinnostuksesi heräsi, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. kai.koski3000@gmail.com.

Uusia asioita ollaan taas tuomassa seuraan ja uskoakseni hyviä asioita. Hyviä asioita meidän urheilijoiden hyödyksi ja toivottavasti kukaan ei koe sitä niin että tämä tehdään vanhempien harmiksi. Hypätkää rohkeasti meidän seuran kehityksen junaan niin voin luvata, että hyviä asioita alkaa tapahtumaan. Kaikki tarvitaan mukaan.

Yhdessä olemme seura.

Kai Koski
Puheenjohtaja
Porin Yleisurheilu PorY Ry