Porin Yleisurheilun tavoitteellisen kilpaurheilun valmennusryhmä eli kilpatiimi

Haku kilpatiimin kausille 2024 ja 2025
Vapaamuotoinen hakemus lähetetään osoitteeseen toimisto@porinyleisurheilu.fi 1.10.2024 mennessä.
Kerro hakemuksessa tuloksistasi ja mitä olet tehnyt niiden saavuttamiseksi. Miksi haet kilpatiimiin ja kenen kilpatiimin valmentajan kanssa haluaisit työskennellä? Vai haluatko tulla nykyisen valmentajasi kanssa osaksi tiimiämme? Mitä odotat valmentajaltasi ja mitä olet itse valmis tekemään saavuttaaksesi yhdessä valmentajasi kanssa asetetut tavoitteet? Millainen urheilija sinä olet?

Ilmoitus valituille urheilijoille tulee 15.10.2024 mennessä.

Kausi 2022 on pilotointivaihetta. Kaudelle 2022 valittujen alle 15v. urheilijoiden hakukriteerinä oli 15v. A-rajan tulos ja henkilökohtainen motivaatio. Yli 15v. urheilijoille vaatimuksena oli 3 pisteen tulos ja henkilökohtainen motivaatio. Motivaation katsottiin kuitenkin oleva määräävä tekijä. Kaudelle 2023 valittiin urheilijat tehdyn 15v. SM A-rajan pohjalta.

Porin yleisurheiluun on perustettu tiimi jonka tarkoituksena on nostaa nuoria motivoituneita urheilijoita kansalliselle sekä kansainväliselle tasolle. Ryhmään on valittu urheilijoita heidän motivaation ja tulostason pohjalta. Kilpatiimi sijoittuu urheilukoulujen ja sopimusurheilijoiden välimaastoon.

Pääosa urheilijoista on Porin yleisurheilusta, mutta lisäksi myös muista satakunnan seuroista. Meillä urheilija on keskiössä seurasta riippumatta.

Päävalmentajina tiimissä toimii Esa Rouvali, Jussi Ihamäki ja Samu Myllymaa.

Tavoitteellinen harjoittelu tiimissämme

 1. Tavoitteen asettelu urheilija/Valmentaja/Vanhempi
 2. Henkilökohtainen harjoitussuunnitelma johon urheilija/valmentaja/vanhempi sitoutuu
  a. Suunnitelmallisuus ja ennakointi –>harjoitusohjelmaa voidaan myös muokata menojen mukaan kunhan niistä ilmoitetaan ajoissa. Elämää urheilun ehdoilla ei urheilua elämän ehdoilla.
  b. Valmentaja valmentaa ja urheilija urheilee. Vanhempi tukee urheilijaa ja valmentajaa.
 3. Harjoituskerrat n.5-9 kertaa viikossa urheilijan iästä riippuen
  a. Urheilija sitoutuu käymään kaikissa suunnitelluissa harjoituksissa ja tekemään hänelle annetut harjoitteet
  b. Vanhempi tukee urheilijaa ja valmentajaa.
 4. Yhdessä sovitus kilpailut ja leiritykset

Haemme yhteistyökumppaneita tiimille. Haluamme tarjota yhteistyökumppaneille lisäarvoa jotta he kokevat myös hyötyvänsä yhteistyöstämme. Meillä on nyt tarjolla erilaisia tukimahdollisuuksia, mutta olemme valmiina räätälöimään ne myös teidän tarpeisiinne sopivaksi.

Yhteistyökumppanimme