Tervetuloa seuraan


Porin Yleisurheilu PorY ry on vuonna 1997 perustettu seura. Seura on jäsen Suomen Urheiluliitto ry, Työväen Urheiluliitto ry, Suomen Aikuisurheiluliitto ry ja Satakunnan Yleisurheilu ry -yhdistyksissä. Seura toimii aktiivisesti lapsi- ja nuorisoliikunnassa, mutta tavoitteena on myös mahdollistaa nuoren urheilijan ura kansainväliselle tasolle asti. Seuran toiminta perustuu vapaaehtoistoimintaan. Mukaan otetaan uusia toimijoita ohjaamaan, valmentamaan, talkootyöhön tai jos kiinnostusta on, niin johtokunnan työskentelyynkin mahtuu mukaan. Seuran johtokunta valitaan syyskokouksessa, ja toiminta-aika on pääsääntöisesti kaksi (2) vuotta. Seuran toimintakäsikirja löytyy seuran nettisivuilta porinyleisurheilu.fi.

Seuralla on käytössä My Club – järjestelmä, ryhmien tiedottamista sekä seuran laskutuksen hoitamista varten. Jäsen pystyy itse muokkaamaan tarvittaessa omia tietojaan. Seuralla on myös nettisivut porinyleisurheilu.fi, Facebook sivut ja Instagram tili. 

Toimintakausi on 1.10. – 30.9. Ryhmäkohtaisesti syksyllä saattaa olla parin viikon tauko ja nuorimmilla ryhmillä pieni kesätauko. Urheilukoulu- ja urheilijamaksut päätetään vuosittain johtokunnassa. Seuralla on käytössä kausimaksu joka on voimassa toimintakauden. Maksu määräytyy sen ryhmän mukaan jossa urheilija harjoittelee. Sisaralennuksia ei seurassa ole käytössä. 

Urheilukoulumaksu sisältää harjoitustilojen vuokrat, ohjaajien koulutuskuluja, piirinmestaruuskilpailuiden (maasto- ja maantiejuoksut, ottelut, viestit, huipentumat) ilmoittautumismaksut sekä seuran erikseen ilmoittamien muiden kisojen ilmoittautumismaksut. Tarvittaessa seura järjestää myös yhteiskuljetuksen kisoihin. Yksi iso tapahtuma on aina Seura Cup – kilpailu johon pyritään osallistumaan isolla porukalla. Kesken kauden urheilukoulun lopettaneille ei maksuja palauteta.

14 -vuotiaille ja vanhemmille urheilijamaksuun sisältyy myös SM-kisojen ilmoittautumismaksut sekä seuran korvaamissääntöjen mukaiset majoitus- ja matkakulut. (Korvaamissäännöt löytyvät seuran sivuilta.) Huomioitavaa on se, että jos seura (Porin Yleisurheilu) on järjestävänä seurana kilpailuissa, ilmoittautumismaksuja ei tarvitse suorittaa.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti kilpailukalenteri.fi sivujen kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee maksaa kisojen ilmoittautumismaksu, ellei kilpailu ole seuran kustantama kilpailu (tai seuran järjestämä). Poisjäänti ilman pätevää syytä seuran maksamista kilpailuista oikeuttaa seuran perimään ilmoittautumismaksun urheilijalta.

Poisjäänti ja varsinkin pidemmät poissaolot tulee ilmoittaa ryhmän vetäjälle. Ohjaajien ja valmentajien yhteystiedot löytyvät seuran sivuilta.

Image
Image

Arvot


 • Sitoutuminen

  Yhdessä olemme seura. Kaikki tarvitaan avuksi.

 • Kasvatuksellisuus

  Panostamme ohjaajiemme koulutukseen ja haluamme taata urheilijoillemme hyvän kasvuympäristön.

 • Tasa-arvo

  Kaikki urheilijat ovat meille tärkeitä. Olet sitten harrastaja tai kilpaurheilija.

Visio 


pORIN yLEISURHEILU HALUAA OLLA YKSI sUOMEN PARHAISTA yLEISURHEILUSEUROISTA


 • Opetuksellisesti laadukas

  Haluamme tehdä pedagogisesti laadukasta valmennustyötä, joka tarkoittaa valmentajien ja ohjaajien mahdollisuutta koulutuksiin sekä kehittymiseen.

 • Yhteishenki

  Haluamme säilyttää seurassa hyvän yhteishengen sekä toimia kestävän kehityksen toimintaperiaatteiden mukaisesti.

 • Harrastuksen mahdollistaminen kaikille

  Haluamme mahdollistaa yleisurheilun harrastuksena tai kilpaurheiluna kaikille tasa-arvoisesti.

 • Seurayhteistyö

  Haluamme tehdä yhteistyötä muiden seurojen kanssa, sekä olla hyvä yhteistyökumppani Porin kaupungille.

 • Yhdessä enemmän

  Haluamme osallistaa vanhemmat mukaan toimintaan, sekä hoitaa asiat vapaaehtoisten avulla, sekä työllistää ammattilaisia ja näin kehittää entistä enemmän sekä harrastus- että ammattimaista urheilua.